Вправа, яка може врятувати вам життя до приїзду швидкої, якщо ви задихаєтеся

Вправа, яка може врятувати вам життя до приїзду швидкої, якщо ви задихаєтеся

Утруднене дихання може свідчити як про COVID-19, так і про інші, не менш серйозні захворювання.

Утруднене дихання, що супроводжується важкістю в грудях або високою температурою, достатня підстава для того, щоб негайно викликати швидку допомогу. При цьому, до приїзду медиків, слід зробити деякі заходи, які можуть полегшити стан і навіть врятувати життя.

Якщо вам важко дихати, ні в якому разі не можна лягати на спину. Ляжте на живіт, звісивши голову з краю ліжка вниз і максимально розслабивши шию. Якщо не можете лягти, сядьте, нахиліться вперед, обхопивши коліна і округливши спину, і також опустіть голову вниз. Це положення ще називають позою бортпровідників.

Якщо важко дихати вам стало просто на вулиці або в громадському місці, де нікуди сісти, обіпріться руками об тверду поверхню, наприклад, об стіну, і нахиліть голову вперед, розслабивши шию.

Дуже дієвий ефект під час виникнення відчуття нестачі повітря дають дихальні вправи. Для виконання їх слід глибоко вдихнути, затримати дихання на 5-6 секунд, а потім повільно видихнути до повного виштовхування повітря з легенів. Після кількох таких вдихів-видихів постарайтеся відкашлятися.

До речі, така дихальна гімнастика дуже корисна для людей, яким властиве почуття постійної необґрунтованої тривоги. Постарайтеся присвячувати виконанню цієї вправи хоча б по кілька хвилин на день і помітите, що стали набагато спокійніше і оптимістичніше дивитися на життя.

Поділись


Новини партнерів