ТОП-5 продуктів, які допоможуть подолати сезонну алергію

Алергією називають реакцію імунної системи на речовини, які організм людини сприймає як шкідливі. У відповідь на алерген починають вироблятися антитіла, які запускають викид в кров гістаміну. Це викликає симптоми алергічної реакції у вигляді висипів на шкірі, утрудненого дихання і сльозоточивості.

Гіпоалергенна дієта – один з головних методів лікування алергії. Ми розповімо про продукти, здатні пом’якшити імунну відповідь організму на алергени.

Зелений чай

Катехіни, якими багатий зелений чай, допомагають пригнічувати процес перетворення гістидину в гістамін (речовина, яка викликає алергію). Зелений чай усуває такі симптоми алергії, як очі, що сльозяться, чхання і кашель. Трьох-чотирьох чашок зеленого чаю в день для цього буде достатньо.

Риба

За умови відсутності алергії на рибу, вживання лосося, анчоусів і оселедця – кращий спосіб поповнити запас жирних кислот омега-3, які знімають запалення і алергічну реакцію.

Яблука

Яблука багаті кверцетином, який вважається потужним антигістамінним засобом. Кверцетин за своїм хімічним складом схожий на хромонем натрію (гастрохром), який зазвичай призначають для лікування алергічного риніту та астми.

Куркума

Куркума блокує вироблення гістаміну, пом’якшуючи симптоми алергії. Додай цю ароматну індійську приправу до риби, м’яса, рису, овочів і морепродуктів, щоб захистити себе від раптових харчових реакцій.

Насіння 

Гарбузове, лляне та соняшникове насіння здатне поповнити запас магнію, дефіцит якого підвищує рівень гістаміну в крові. Крім лікування алергії, магній потрібен для злагодженої роботи серця і нервової системи, допомагає наростити м’язи і нормалізувати артеріальний тиск.

Поділись


Новини партнерів