Вчені пояснили відсутність імунітету до COVID-19 у перехворілих 

Вчені пояснили відсутність імунітету до COVID-19 у перехворілих 

Відомо, що у частини людей, які перехворіли коронавірусною інфекцією не виробляється імунітет. Виявилося, що 7-8% пацієнтів можуть впоратися з хворобою за допомогою своїх білків “атакуючих” вірус – інтерферонової відповіді організму. Але при цьому антитіла у людини не виникнуть і, відповідно, імунітет не виробиться.

Про це розповіла професор Школи системної біології університету Джорджа Мейсона (США), директор Центру з вивчення хронічних захворювань метаболізму в Коледжі наук GMU Анча Баранова.

“Нещодавно вчені з Китаю опублікували препринт [чернетка] наукової роботи, – пояснила Баранова. – Відразу після одужання у людей виміряли наявність антитіл. Виявилося, що з 171 людини у 11 їх взагалі не було виявлено. Тобто приблизно 7-8 відсотків позбулися вірусу шляхом власної інтерферонової відповіді”.

За словами Баранової, це означає, що організм у них так і не виробив антитіла.

При цьому, як пояснила вона, в дослідженні китайських вчених брали участь і “легкі”. і “важкі” пацієнти з вираженими симптомами інфекції. Приблизно у 14% вчені виявили високий і “надвисокий” рівень антитіл, але у більшості титри антитіл були середніми, а ще у 15-20% їх виявилося зовсім мало.

Поділись


Новини партнерів