Спина перестала боліти відразу ж! Робіть ці 6 вправ

Через сидячий спосіб життя для більшості з нас, особливо тих, хто постійно працює за комп’ютером, – біль в спині став звичним явищем. І це стосується людей будь-якого віку! Багато сидимо, мало рухаємося, неусвідомлено викривляємо свій хребет, “вбиваємо час” в смартфонах і планшетах.

Сучасний ритм життя не залишає нам можливості приділяти багато часу своєму здоров’ю. Спочатку ми намагаємося не звертати уваги на перші ознаки проблем. Проте, коли біль стає нестерпним, простими засобами справі вже не зарадиш. Завжди краще уникнути проблем зі здоров’ям, попередивши їх!

Комплекс дієвих вправ для здорового хребта

У цій статті ми підготували для тебе 6 простих, але дуже ефективних вправ для хребта і спини, які не вимагають для виконання багато часу і особливої ​​фізичної підготовки, але при цьому дають дуже хороші результати!

Морська зірка

Втомилася після роботи? Ти можеш не просто відпочити, а й допомогти своїй спині! Для цього потрібно просто лягти на підлогу, розкинути руки і ноги в сторони і трошки полежати в цьому положені. Потім дуже приємно буде виконати скручування: руки і плечі повертаємо в одну сторону, стегна повертаємо в іншу. Потім повертаємося в початкове положення і проробляємо те ж саме в іншу сторону. Все робимо дуже повільно і спокійно!

Лежачий камінь

І знову вправа для ледачих! Для її виконання тобі знадобиться крісло. Потрібно лягти на підлогу, бажано на теплий килим, і закинути ноги на стілець. Вправа допомагає відновити правильний кровообіг у всьому тілі, а спина при цьому зможе відпочити після денних навантажень.

Гнучка змія

Молодість людини визначається рухливістю її хребта. В основу цієї вправи лягла поведінка змії, тварини, яка відрізняється своєю гнучкістю. У давні часи мудреці спостерігали за природою, а потім застосовували певні позиції, запозичені у звірів, в фізичних вправах. «Гнучка змія» – асана йоги, але не хвилюйся, ця вправа доступна кожному. Просто лягай на живіт, упирайся пальцями ніг в підлогу і піднімай корпус на руках так високо, наскільки зможеш. Головне, відчувати напругу в м’язах, але не переборщити.

Ембріон

Відчуй себе знову у мами в животику – полежи в позі ембріона. Для цього лягай на спину, зігни ноги і підтягни їх до живота, обхопивши їх руками. Перебувай у такому положенні від 30 секунд до хвилини. Ти можеш робити цю вправу, навіть переглядаючи свій улюблений серіал! Тільки лягти потрібно на підлогу.

Стати в кут

Основною метою даної вправи є розслаблення всіх м’язів. Для того щоб зробити таку «гірку» тобі знадобиться фітбол, якщо у тебе його немає, на допомогу прийде спинка дивана або стілець.

Переплетені ноги

Дана вправа трохи складніше попередніх, але і вона не вимагає від тебе сильної фізичної підготовки і доступна кожному. Ляж на спину, одну ногу зігни і підклади під її коліно другу. Взявшись за нижню, повільно підтягуй її до себе, піднімаючи ту ногу, що вгорі. Трохи затримайся в цьому положенні, буквально півхвилини. Роби по вісім підходів для кожної ноги.

Обов’язково виконуй ці 6 простих вправ, і ти забудеш про проблеми з хребтом і спиною, як про страшний сон. Головне – не лінуйся!

Поділись


Новини партнерів