Лікарі розповіли, як потрібно провітрювати квартиру

Існують нюанси, які потрібно враховувати, провітрюючи квартиру. Наприклад, не варто це робити, якщо на вулиці сильний вітер. Правилами провітрювання поділилися китайські лікарі.

Співробітники відділу санітарної освіти Пекінського центру з контролю і профілактики захворювань розповіли виданню «Хуаньцю Шибао», як потрібно провітрювати квартиру.

«Провітрювати приміщення потрібно мінімум 20-30 хвилин три-чотири рази на день», – заявили лікарі.

Медики рекомендують відкривати вікна відразу після підйому з ліжка вранці. Цей ритуал повинен стати обов’язковим, оскільки за ніч вміст кисню в кімнаті зі сплячими людьми знижується, а провітрювання допомагає заповнити його кількість в повітрі.

Перед сном, вважають фахівці, провітрювання теж необхідне – збільшуючи рівень кисню в кімнаті, це покращує процес засинання, якість сну.

Також потрібно провітрювати квартиру (кухню) при приготуванні їжі. Причому навіть після закінчення готування вікна ще якийсь час слід залишати відкритими – на думку лікарів, хоча б на 10 хвилин.

Під час смогу і дощу відкривати вікна квартири вони, навпаки, не радять.

«Не потрібно провітрювати приміщення при сильному вітрі, в будинок можуть потрапити забруднюючі речовини», – попередили експерти.

Поділись


Новини партнерів