Лікарі пояснили, як поліпшити здоров’я легенів в умовах пандемії

Більшість пандемічних інфекцій є респіраторними. Щоб запобігти їх закріпленню в організмі, важливо володіти здоровими легенями. Поліпшити їх стан можна трьома простими способами.

Куріння

Курці потрапляють в групу ризику, коли мова йде про інфекційні захворювання, в тому числі новому коронавірус. Щоб поліпшити свої шанси, варто відмовитися від куріння.

Постійне потрапляння нікотину в легені призводить до незворотних ушкоджень. Частим наслідком негативної звички стає рак легенів. Відмова від куріння – перший крок на шляху до здоров’я цього парного органу.

Вправи

Вправи допомагають поліпшити не тільки фізичне, а й ментальне здоров’я. Аеробні вправи, такі як кардіо, йога і розтяжка, а також дихальні практики допомагають поліпшити стан легенів.

Слиз

Слиз – природна для організму субстанція. Однак її зайве виробництво і затримка в дихальних шляхах може призводити до проблем. Крім того, це живильне середовище для бактерій.

Для контролю слизу рекомендується прийом гарячого душу, сольові спреї для промивання носа. Додатковий розріджуючий ефект може надавати гостра їжа.

Поділись


Новини партнерів