5 медичних процедур, які варто робити регулярно, якщо вам виповнилося 50 років

Лікарі назвали органи, які потрібно перевірити після COVID-19 

50 років – своєрідна «червона лінія» для здоров’я жінок. Процеси, які відбуваються в цей час в нашому організмі, роблять його більш уразливим перед небезпечними захворюваннями. Саме від того, скільки уваги ми будемо приділяти своєму самопочуттю в цей час, залежить, чи зуміємо ми зберегти бадьорість, енергійність і красу на багато десятиліть. Ось кілька медичних процедур, які варто обов’язково пройти незабаром після того, як вам виповниться 50 – щоб переконатися, що з вашим здоров’ям все гаразд, і підтримувати його у відмінному стані ще багато і багато років.

УЗД серця

Коли ми проходимо через менопаузу, вразливою стає не тільки наша репродуктивна система: специфічні жіночі гормони, рівень яких різко скорочується в цей час, підтримували наше серце і судини. І зараз, втративши свій природний захист, наш найголовніший орган потребує особливої ​​уваги і, можливо, допомоги. Запишіться на УЗД серця і на консультацію до кардіолога, контролюйте рівень артеріального тиску, частоту пульсу і рівень холестерину і не забувайте відвідувати кардіолога раз на рік – навіть якщо відчуваєте себе добре.

Мамографія

Після 50 років лікарі рекомендують робити цю процедуру кожні два роки – якщо, звичайно, ви не входите до групи підвищеного ризику раку грудей (в цьому випадку, швидше за все, ваш лікар рекомендував вам пройти цю процедуру раніше). Якщо мамографію зробити з якоїсь причини неможливо, зробіть УЗД молочних залоз і обов’язково запишіться на консультацію до мамолога.

УЗД органів малого тазу

Після проходження через менопаузу істотно зростає ризик небезпечних пухлин органів репродуктивної системи. Ми сподіваємося, що ви регулярно проходите огляд у гінеколога і здаєте всі необхідні мазки для раннього виявлення раку шийки матки. УЗД органів малого тазу – це додаткова можливість переконатися, що все в порядку і вашому здоров’ю, як і раніше нічого не загрожує.

Колоноскопія

Далеко не найприємніша процедура, але без неї не обійтися. Після 50 років важливо пройти хоча б один раз, щоб оцінити ризик розвитку раку товстої кишки. Але якщо у вашій родині були випадки раку, якщо ви багато курите і регулярно вживаєте алкоголь, якщо у вас хвороба Крона або були випадки запалення кишечника – вам необхідно зробити це дослідження якомога раніше і надалі час від часу повторювати його.

Сканування кісток

Ця процедура допоможе визначити, чи є у вас ризик остеопорозу – стану, при якому кістки стають особливо крихкими. Це по-справжньому важливо, так як допоможе зрозуміти, які заходи треба вжити для підтримання міцності кісток і запобігання переломів, які з віком можуть представляти дедалі більшу небезпеку для здоров’я.

Поділись


Новини партнерів