Лікарі пояснили, що станеться з тілом, якщо не виходити на вулицю 

Багато жителів планети перечікують пандемію коронавірусу в своїх будинках. Але далеко не всі замислюються про те, що відбувається з тілом в цей час. У цій статті ми розповімо, з якими наслідками для здоров’я можна зіткнутися, якщо довго не виходити з дому.

Дослідження, проведені Науково-дослідним інститутом Бейкера в Мельбурні, показали, що відсутність достатньої кількості часу на сонці безпосередньо впливає на рівень серотоніну в організмі – хімічної речовини, що забезпечує хороше самопочуття і настрій. З цього можна зробити висновок, що «гормон щастя» виробляється набагато більше, коли людина перебуває на вулиці під сонячним світлом, ніж коли вона сидить вдома при світлі лампи. У дослідженнях Кембриджського університету пояснюється, що низький рівень серотоніну часто призводить до появи почуття агресії.

Також у людей, що віддають перевагу залишатися вдома, можуть збільшитися алергічні реакції на різні елементи. За словами алерголога Даніеля Мора, вітамін D, який виробляється при впливі сонячного світла на організм, може активувати клітини, що запобігають хімічним виборам, які можуть погіршити алергічні реакції. Іншими словами, перебування на відкритому повітрі може бути найкращими ліками від алергії.

Вітамін D також грає важливу роль в підтримці здорового і функціонуючого кишечника. Тому, якщо людина перестане виходити на вулицю, у неї можуть виникнути проблеми зі шлунком. Згідно з дослідженнями мікробіолога та імунолога Маргарити Т. Канторн, вітамін D збільшує і диверсифікує мікроби кишечника, які сприяють його здоров’ю і зменшують запалення.

Однак під час епідемії коронавірусу все ж варто залишатися вдома. Можна відривати фіранки і провітрювати приміщення. Якщо ви все ж хочете вийти на вулицю, то не забудьте про заходи захисту.

Поділись


Новини партнерів