Фахівець розповів, що буде, якщо неправильно доглядати за шкірою під час карантину

Пандемія коронавірусу сильно вплинула на наш спосіб життя. Хтось гарячково намагається пристосуватись до віддаленої роботи, хтось, нарешті, отримав час для відпочинку і для родини. Наша шкіра теж отримала невеликий перепочинок – вона менше забруднюється, рідше перебуває під прямим сонячним світлом та і необхідність в макіяжі під час карантину відпала, пише Жіночий світ

Однак, багато хто під час карантину припинив проводити більшість процедур по догляду за шкірою. Причин цьому безліч – від порушеного режиму дня до банальної зайнятості. Хтось, можливо, просто не розуміє, які наслідки може мати неправильний догляд за шкірою обличчя та тіла в довгостроковій перспективі.

Доктор Гаурава Бхардвая, консультант з дерматології, каже: “Фізична активність є важливою для загального самопочуття, оскільки допомагає циркуляції крові в усьому тілі, підтримуючи здоров’я шкіри. Під час карантину, коли більшість дотримується сидячого способу життя в комбінації з нерегулярним сном та нездоровим харчуванням, наслідки для здоров’я шкіри та загального самопочуття неминучі. За таких обставин, дотримання вашої звичайної рутини по догляду за шкірою є обов’язковим, навіть якщо ви практично не виходите з дому”.

Доктор Бхардвая наводить аргументи, чому ви повинні бути впевненими, що ваш догляд за шкірою правильний і розповідає, як ви можете підтримувати здоров’я шкіри, щоб уникнути проблем із нею в майбутньому.

Перша небезпека, яка підстерігає вашу шкіру під час самоізоляції – це передчасне старіння. Більшу частину часу ми проводимо в теплих приміщеннях із сухим повітрям, що призводить до збільшення кількості відмерлих клітин шкіри. Щоб цього уникнути, старайтесь зволожувати повітря в тих зонах, де ви найчастіше перебуваєте. Крім того, для запобігання пошкодження шкіри рекомендується використовувати сонцезахисний крем із SPF вище 25.

Під час тривалого перебування у приміщенні за відсутності фізичних навантажень порушується кровообіг, що робить нашу шкіру менш сяючою та пружною. Рекомендується займатися фізичними вправами , наприклад, силовими тренуваннями/аеробікою/йогою, оскільки це допомагає організму виробляти різні корисні для шкіри хімічні речовини, які захищають її від вільних радикалів.

Оскільки наближається літо і погода стає спекотною, скоро ми почнемо більше пітніти, а також збільшиться виділення шкірного сала. Це збільшить ризик появи прищів та висипань, навіть якщо ми перебуваємо вдома. Тому шкіру потрібно належним чином очищувати.

Для міцності та здоров’я нашої шкіри необхідні вітаміни С, D і E. Вітамін С допомагає у формуванні колагену, який забезпечує міцність шкіри, вітамін D оновлює клітини шкіри, сприяючи її здоровому тонусу, а вітамін Е допомагає захищати клітини від окислювального стресу, який є основною причиною виникнення зморшок. Під час самоізоляції люди рідко виходять на сонячне світло, що є необхідною умовою вироблення вітаміну D. Також, нездоровий раціон не дозволяє отримати необхідну кількість вітамінів С та Е. Щоб запобігти втраті пружності шкіри, внесіть зміни у свій раціон, аби отримувати достатню кількість вітамінів. Буде великим плюсом, якщо ваші засоби для щоденного догляду за шкірою теж міститимуть вітаміни.

 

Поділись


Новини партнерів