Лікарі назвали хвороби, які категорично не можна лікувати самостійно

Багато людей принципово відмовляються відвідувати лікарів і займаються самолікуванням навіть при найсерйозніших недугах. Ми з’ясували, з яким діагнозом не можна покладатися на “авось”, адже такий підхід може призвести до сумних наслідків.

Остеохондроз

За статистикою остеохондрозом страждають від 40% до 90% населення Землі. Не дивно, що деякі з них займаються самолікуванням: одні висять на турніку, інші дотримуються білкової дієти.

Як правило, люди самостійно діагностують у себе остеохандроз, орієнтуючись на запаморочення і біль в шиї. Однак мало хто знає про те, що справжній остеохондроз проявляє себе ще в дитинстві і часом призводить до руйнування частини суглоба. А біль у спині може бути викликана абсолютно різними причинами. Зокрема, сколіозом, грижею хребта, артрозом і навіть пухлиною. Саме тому при дискомфорті в області спини, який супроводжується підвищеною температурою, необхідно відразу ж звернутися до фахівця, щоб він поставив правильний діагноз.

Дисбактеріоз

Незважаючи на те, що цей діагноз багатьом ставлять через порушення в роботі шлунково-кишкового тракту, після чого пацієнти починають приймати препарати “для відновлення і поліпшення мікрофлори”, в сучасній доказовій медицині його не існує. Скоріш за все у пацієнтів дійсно є проблеми зі здоров’ям, через які проявляються певні симптоми, але пов’язані вони з іншими недугами.

Аналіз на дисбактеріоз береться під сумнів ще й тому, що в різні дні він буде показувати різні результати, все залежить від того, яку їжу ви вживали.

Ось чому не варто списувати біль в животі, запор, діарею або підвищений метеоризм на дисбактеріоз. Поставити правильний діагноз зможе тільки гастроентеролог.

Хронічний простатит

З цим діагнозом нерідко стикаються чоловіки у віці, які відчувають проблеми з сечостатевої системою. На ділі ж, незважаючи на те, що хронічний простатит дійсно існує, лікарі ставлять цей діагноз частіше, ніж він зустрічається. Ось чому перш, ніж лікуватися масажем передміхурової залози та приймати медикаменти “для поліпшення статевої функції”, слід з’ясувати, – а чи дійсно у вас простатит. Часом за цим словом маскуються серйозні захворювання на зразок сечокам’яної хвороби і навіть пухлини яєчок.

Перш ніж почати лікування, слід проконсультуватися з урологом, якому ви довіряєте.

Поділись


Новини партнерів