Втрата нюху виявляє приховані випадки коронавірусу – експерти

Експерти стверджують, що втрата нюху може стати новим способом виявлення вірусу. ЛОР-лікарі у Великій Британії, США та Франції відзначають зростання числа пацієнтів в останні тижні з аносмією – раптовою втратою нюху, і кажуть, що це може бути ознакою коронавірусу у людей, які не відчувають інших симптомів.

У Британії лор-лікарі закликали органи охорони здоров’я порадити людям з раптовою втратою запаху або смаку себе ізолювати, навіть якщо у них немає інших симптомів.
«Ми повинні зробити все, щоб відстрочити передачу», – сказала президент Британського ринологічного суспільства Клер Хопкінс.

Хопкінс, яка опублікувала відкритий лист в п’ятницю з главою ЛОР-Великобританії Нірмалом Кумаром, сказала, що вона не здивувалася, почувши початкові повідомлення з Ірану і Франції про пацієнтів з коронавірусом, які повідомили про втрату нюху.

Втрата нюху = самоізоляція

За її словами, близько 40% випадків раптової втрати нюху у дорослих викликані поствірусною аносмією, а раніше відомі коронавіруси складають до 15% випадків.
Поворотний момент настав, коли її італійський колега, який працює в лікарні на півночі країни, згадав, що він спостерігав високу частоту втрати нюху серед медичних працівників.

“Ми всі почали відзначати збільшення числа пацієнтів, які були молодими, в іншому абсолютно безсимптомними. Це вкрай незвично. Деякі з цих пацієнтів телефонували в органи охорони здоров’я Великобританії, стурбовані коронавірусом, але їм сказали, що немає необхідності в самоізоляції, оскільки це не є визнаним симптомом”.

Вона сказала, що симптом втрати нюху особливо корисний в якості знака для медичних працівників, щоб пройти тест або самоізолюватись, навіть без інших симптомів коронавірусу.

Поділись


Новини партнерів