Вчені розповіли, чому шкідливі продукти здаються смачними

Японські вчені вивели термін «умамі», який в перекладі означає «смачний». Його визначили в чіпсах, кетчупs, тертому сирі і в багатьох інших продуктах, які є шкідливими і небезпечними для організму людини. Професійні кухарі здатні досягти цього невловимого смаку за рахунок змішування окремих інгредієнтів. У звичайних продуктах цього ефекту досягають за допомогою додавання глутамату натрію. Офіційно він є безпечним для людини, але коли його додають в шкідливі для організму продукти харчування, тоді це може викликати негативні наслідки.

Наявність умамі символізує про те, що їжа безпечна. Варто нагадати, що за допомогою смаку можна визначити, які складові є в складі. Солодкий смак показує велику кількість енергії в продуктах, гіркий смак повідомляє про зміст великої кількості мікроелементів, а солоний вказує на присутність електролітів.

 

 

Поділись


Новини партнерів