Лікарі назвали небезпечні причини набряку і болю в коліні

Стан набряку і болю в коліні може викликатися серйозними захворюваннями. Лікарі назвали небезпечні фактори, що провокують порушення колінних суглобів.

Лікар-остеопат, краніопостуролог Володимир Животов, пояснив: біль в коліні буває різних типів та проявляється як пульсація, гострий дискомфорт, виникає при ходьбі і навіть при нерухомому положенні тіла. Але зазвичай різноманіття больових симптомів пов’язане з трьома причинами – це прямі травми менісків і зв’язок, переломи суглобів ніг, системні захворювання (остеопороз, подагра, ревматоїдний артрит).

«У більшості людей з симптомом «біль в коліні» була травма куприково-крижової області. При цьому пацієнтам ставили такі діагнози: остеоартроз, попереково-крижовий остеохондроз, артрит, порушення місцевого кровообігу, які насправді є наслідками перенесеної травми», – зауважив лікар-остеопат.

Всупереч поширеній думці, плоскостопість не є причиною болю в коліні, сказав Животов. За його словами, плоска стопа (як і сколіоз) розвиваються внаслідок травми, отриманої при народженні.

«Трапляється так, що коли люди починають корегувати стопу ортопедичним взуттям або устілками, біль в колінах може посилитися. Ці засобии знімають навантаження зі стоп, і воно переходить на коліна, стегна, гомілки, поперек», – додав він.

Що стосується набряку в коліні, це необов’язково є підсумком травми, розповіла лікар Тетяна Шаповаленко. Даний стан може вказувати на розвиток небезпечного захворювання.

Експерт назвала найбільш небезпечні причини, які стоять за виникненням набряку коліна, – остеоартрит, ревматоїдний артрит, інфекції, подагра, пухлини.

«Точно визначити причину набряку допоможуть рентген, УЗД, МРТ або КТ», – зазначила лікар.

Поділись


Новини партнерів