Лікарі назвали 5 корисних продуктів для дієти після серцевого нападу

Частиною змін в образі життя, яких людина повинна дотримуватися після серцевого нападу, є зміна дієти. Ось продукти, які слід включати в раціон після серцевого нападу.

1. Риба

Неважливо, вживаєте ви жирні або нежирні сорти, риба є одним з найкращих продуктів для здорової серцевої дієти: мало насичених жирів, багата жирними кислотами омега-3.

Кращий спосіб споживати рибу – запікати або смажити на грилі, намагаючись не додавати олію.

2. Соя

Соя часто асоціюється з позбавленими смаку вегетаріанськими замінниками м’яса. Однак вона містить багато білка, багата ізофлавонами, які представляють собою з’єднання на рослинній основі – їх структура схожа на естроген.

“Згідно з дослідженнями, соя відмінно підходить для зниження рівня холестерину, може значно знизити ризик повторного серцевого нападу”, – пише видання SteadyHealth.

3. Ненасичені жири

Згідно з деякими дослідженнями, у людей, які замінюють насичені жири ненасиченими, рівень поганого холестерину може бути знижений на 11 відсотків протягом восьми тижнів.

4. Розчинна клітковина

Продукти, багаті розчинною клітковиною, є важливою частиною дієти після серцевого нападу. Вона не може бути легко розщеплена ферментами організму, а це означає, що вона рухається по травному тракту практично без змін.

Жовч, щоб допомогти організму перетравлювати жири, зв’язується з розчинною клітковиною. Коли розчинне волокно виводить жовч з тіла, воно виробляє більше жовчі, яка знову виробляється з холестерину в крові.

5. Горіхи

Вони є частиною середземноморської дієти, яка надзвичайно ефективна для контролю холестерину. Вони багаті поживними речовинами і містять багато мононенасичених жирів і омега-3 жирних кислот. Кращі горіхи для запобігання серцевого нападу – волоські і мигдаль.

Поділись


Новини партнерів