Вчені назвали фрукт, який істотно знижує ризик ожиріння

Для захисту від ожиріння нам потрібно частіше відвідувати відділ з овочами і фруктами в супермаркеті. Ну а там головну увагу приділяти апельсинам.

Американські дослідники з Western University опублікували результати роботи, яка показала, що молекула нобілетін, яка міститься в солодких апельсинах і танжеринах,  істотно скорочує ймовірність ожиріння. Це, в свою чергу, знижує ризик хвороб серця і діабету. Вживання апельсинів можна порівняти з прийомом потужних ліків для захисту від серцево-судинних захворювань. Для досягнення цього ефекту людині необхідно вживати еквівалент 2,5 склянок апельсинового соку в день. Такі висновки були отримані в ході експериментів за участю лабораторних мишей, пише Blackburn News.

Гризунів спеціально тримали на дієті з великою кількістю жиру і холестерину, але одночасно давали нобілетін. Виявилося, що ці гризуни помітно худнули, а в їх організмі зменшувався показник резистентності до інсуліну і кількість жирів в крові, в порівнянні з групою, яка перебувала на тому ж самому харчуванні, але без молекули з апельсинів. У гризунів з усіма негативними симптомами ожиріння нобілетін повертав ці ознаки назад.

Більш того, у мишей відзначалося зменшення скупчень холестерину в артеріях або атеросклерозу. Втім, незважаючи на досить оптимістичні результати дослідження, його автори поки не можуть пояснити, яким чином дана молекула досягає вражаючих результатів. І відповідь на це питання може бути отримана в ході інших наукових робіт.

Поділись


Новини партнерів