Чому наші губи пересихають і як цьому зарадити

Час від часу у всіх нас пересихає шкіра губ. Можливо, просто зараз ви відчуваєте сухість та дискомфорт на губах. Пересохлі губи можуть лущитись, тріскатись, набрякати, може навіть виділятися кров, повідомляє Жіночий світ з посиланням на Healthy women.

В чому ж причина того, що губи так сильно сохнуть? Річ у тім, що на губах немає сальних залоз, як на інших ділянках шкіри, тому вони більше схильні до пересихання. Також лущення губ може бути викликано погодою – низькою вологістю повітря взимку, та впливом прямих сонячних променів влітку. Може до сухості й лущення губ призвести і вживання деяких ліків. Але найпоширеніша причина сухості губ – це звичайне облизування.

На щастя, є способи допомогти вашим губам.

По-перше, слід підібрати правильний бальзам для губ. Ви не повинні відчувати печіння, поколювання або дискомфорт. Уникайте засобів з ароматами м’яти, кориці та цитрусових. Зверніть увагу на ті бальзами, які містять мінеральні оліїї, масло ши, конопляну та касторову олії.

По-друге, уникайте облизування губ. Це природно, що ми облизуємо губи, коли відчуваємо сухість. Але слина швидко випаровується і залишає наші губи ще сухішими, ніж вони були до того.

По-третє, уникайте зневоднення. Важливо пити достатньо води. Якщо у вас в домі сухе повітря, задумайтесь про покупку зволожувача.

По-четверте, захищайте губи від впливу навколишнього середовища. У холод загорніть рот шарфом, що захистити губи від вітру та низької температури. За будь-якої погоди змащуйте губи бальзамом з SPF, щоб зволожити їх та захистити від впливу сонячного випромінювання. Пам’ятайте, що сонце швидше пересушує пошкоджену шкіру губ, та навіть може спровокувати герпес.

Поділись


Новини партнерів