Вживання кави допомагає зменшити ризик виникнення головної хвороби людей, що приймають алкоголь, – цирозу печінки.
Кава є дуже ефективною у боротьбі з негативними наслідками вживання алкогольних напоїв. Такої думки дійшли американські вчені.
Як відомо, через регулярне вживання алкоголю у людини може розвинутися така небезпечна хвороба, як цироз печінки. Щорічно ця недуга забирає життя тисяч людей по всьому світу.
В ході дослідження американські вчені з’ясували, що вживання двох чашок кави в день істотно зменшує ризик виникнення цирозу печінки через алкоголь. Імовірність розвитку недуги в цьому випадку скорочується на 44%. Якщо ж пити чотири чашки кави в день, то негативний вплив алкогольних напоїв знижується на 65%.
Цікаво, що раніше британські вчені довели, що кава допомагає запобігти розвитку онкологічних захворювань. У процесі наукового експерименту вчені прийшли до висновку, що люди, які п’ють по дві чашки кави в день, на 25% менше схильні до ризику виникнення раку печінки. Для респондентів, які вживали по п’ять чашок кави в день цей показник становив 50%. При цьому кава без кофеїну показала набагато менший захисний ефект.
Нагадаємо, раніше медики розповіли, яка кількість алкоголю є корисною для людини. Згідно з результатами нового дослідження, вживання алкогольних напоїв в помірних кількостях (менше 14 напоїв на тиждень для чоловіків і 7 – для жінок) дозволяє зміцнити здоров’я, особливо у випадку з серцевими захворюваннями.