Фахівці пояснили, як вживання цукру впливає на вашу шкіру

Ви, напевно, думаєте, що цукор впливає лише на вашу талію, правда? Ніхто не любить приностити погані новини, але насправді він впливає і на вашу шкіру.

Коли ви їсте багато цукру і продуктів, збагачених простими вуглеводами, як білий рис, хліб, чи макарони, рівень цукру в організмі зростає і залишається високим. В результаті молекули цукру постійно зв’язуються з білками, включаючи колаген в шкірі – процес, відомий як глікація. Це зменшує пружність шкіри, що робить її поверхню більш сухою і призводить до передчасного старіння і появи зморшок, пише The Sun.

Глікація – це пошкодження шкіри зсередини через споживання зайвого цукру.

Три ознаки старіння – зморшки, втрата чіткості ліній та пігментації. Це навіть може призвести до того, що ваша шкіра стане вразливішою, оскільки і колаген, і еластин втрачаються і не відновлюються.

Дослідження, опубліковане в Журналі Американського коледжу харчування, в якому дослідники вивчали дієти 453 дорослих, які проживають в різних країнах, і виявили, що ті, хто вживають більше риби, оливкової олії та бобових, менш схильні до зморшок, ніж ті, хто їв більше м’яса, вершкового масла, молока з високим вмістом жиру та цукру.
Зокрема, оброблене м’ясо, безалкогольні напої та випічку пов’язують з виникненням зморшок, тоді як квасолю, зелені листові овочі, спаржу, горіхи, оливки, яблука та груші – із повільнішим старінням шкіри.

Кінцеві продукти гликації не тільки спричиняють деформацію білкових волокон, вони також сприяють пошкодженню сполучної тканини, хронічним запаленням, хворобам серця та діабету.

Вибір раціону та способу життя може вплинути на те, наскільки швидко ви помітите наслідки глікації на шкірі, тому уникайте дієти з високим вмістом цукру та рафінованих вуглеводів, куріння, переробленої їжі та м’яса, надлишку алкоголю та продуктів, які готуються у фритюрі.

Хороша новина полягає в тому, що після того, як білок буде глікований, його можна відновити.

Що їсти, щоб захистити свою шкіру

Середземноморська дієта

Середземноморська дієта – одна з найкращих дієт для вашої шкіри та тіла.
Цей тип дієти включає багато свіжих фруктів та овочів, цільних зерен та пісного білку, тому має високий всміт вітамінів A, C та E.

Клітковина

Такі продукти, як нут, сочевиця, квасоля та більшість овочів багаті клітковиною, яка не тільки покращує травлення, а і допомагає регулювати рівень цукру в крові, що дуже важливо у боротьбі з глікацією.

Зелений чай

Ви повинні випивати чашку-дві зеленого чаю щодня, оскільки він стимулює вироблення колагену і споживати більше помідорів, оскільки вони містять високий вміст лікопіну, який має антиглікаційну дію.

Риба

Вживаючи більше риби, сиру та яєць, ви можете підвищити рівень амінокислоти карнозину.

Корисні жири

Серед продуктів, які слід споживати, щоб підтягнути шкіру, що втратила пружність, можуть бути авокадо, скумбрія, горіхи, насіння, квасоля, кабачки та листяна зелень.

Ягоди

Ягоди багаті клітковиною, антиоксидантами і вітаміном С, які можуть допомогти при відновленні колагену.

Спеції

Спеції також можуть бути корисними для боротьби зі старінням. Куркума, кориця, гвоздика, імбир, часник, орегано та інші прянощі можуть загальмувати глікацію завдяки своїм протизапальним та імунозміцнюючим властивостям, а також допомагають збалансувати рівень цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів