Вчені назвали сік, що стимулює фізичну активність і витривалість

Досліджуючи властивість різних речовин, які впливають на стан організму, вчені кожного разу знаходять новий вплив. Часто в центрі уваги опиняються звичайні продукти, про цінні якості яких ми навіть не підозрюємо.

Наприклад, дослідники недавно виявили, що вишневий сік допомагає поліпшити фізичну активність і спортивну продуктивність, крім збільшення сили і відновлення м’язів після інтенсивних занять.

Це показав мета-аналіз, опублікований в Журналі Американського коледжу харчування. За його даними, саме кислі вишні поліпшили показники витривалості учасників дослідження.

Вчені сказали, що вони отримали більш повне уявлення про потенційний механізм, відповідальний за ці властивості вишневого соку для організму.

В ході нового мета-аналізу проаналізовано 10 раніше опублікованих досліджень вишні і відновлення після вправ людей від 18 до 34 років.

Більшість учасників виконували тренування на витривалість, включаючи велосипед, біг і триатлон.

Для кваліфікації дослідження використовували сік, концентрат, порошок і капсули кислої вишні, а також плацебо в якості порівняння.

Дев’ять з 10 досліджень передбачало вживання вишні за два-сім днів до тренування і одне випробування – в той же день. Дозування варіювалися від 200 до 500 мг в день в формі капсул або порошку, 60-90 мл – концентрату соку, розведеного 100-510 мл води, і 300- 475 мл – чистого соку.

Загальна кількість антоціанів, споживаних учасниками щодня, коливалася від 66 до 2760 мг.

Об’єднані результати цих 10 досліджень показали значне поліпшення витривалості при використанні кислого вишневого концентрату, причому два з 10 досліджень повідомили про значне поліпшення продуктивності самостійно.

Вченими зроблено висновок, що кислий вишневий концентрат у вигляді соку або у вигляді порошку значно поліпшував витривалість при використанні протягом семи днів до 1,5 годин перед їздою на велосипеді, плаванням або бігом.

Поділись


Новини партнерів