Корисні властивості сочевиці: допомагає при схудненні, хворобах серця, регулює цукор

Сочевиця випускається в декількох варіантах, які відрізняються за кольором, текстурою і смаком. Деякі з найбільш поширених видів включають: чорну, зелену і червону. Зелена сочевиця є найбільш широко доступним сортом сочевиці і одним з найпростіших в приготуванні бобових, пише Жіночий Світ з посиланням на Food Facts.

Тим, хто дотримується вегетаріанської або веганскої дієти, наполегливо рекомендується вживати її через високий вміст білка. Включення цього виду бобових в раціон навіть м’ясоїда дасть безліч переваг для здоров’я, оскільки сочевиця дає організму необхідні вітаміни і мінерали.

Переваги сочевиці для здоров’я

Знижує ризик серцево-судинних захворювань. Містить клітковину і магній. Дослідження показують, що вживання в їжу продуктів з високим вмістом клітковини допомагає знизити ризик серцевих захворювань, а магній допомагає регулювати кровообіг.

Уповільнює швидкість травлення і засвоєння цукру. Високий вміст клітковини допомагає знизити швидкість травлення. Це призводить до більш повільного засвоєння глюкози, допомагаючи регулювати рівень цукру в крові.

Може допомогти в профілактиці вроджених дефектів у вагітних. Сочевиця містить велику кількість фолієвої кислоти, речовини, необхідної для запобігання дефектам нервової трубки у дітей. Недостатнє споживання викликає дефекти спинного мозку, призводить до труднощів розвитку плода.

Допомагає у втраті ваги. Це продукт з низьким вмістом калорій, ситний і поживний. Одна порція сочевиці подовжує період до того, як знову настає голод, обмежуючи або зменшуючи калорії, які ви приймаєте протягом дня.

Поділись


Новини партнерів