Німецький онколог розповіла, які продукти не можна їсти

Лікарі дають багато порад по харчуванню, але чи дотримуються вони їм самі? Антонія Бейтцен-Хайнекен, фахівець центру онкології в Гамбурзі, розповіла, які продукти вона обмежила в своєму раціоні, щоб запобігти ризику розвитку раку, і радить своїм пацієнтам зробити те ж саме.

Які продукти викликають рак

Перш за все, онколог радить зменшити кількість м’яса в раціоні, особливо червоного, і їсти його не частіше двох разів на тиждень. Сьогодні наукові дослідження підтверджують, що надмірне споживання свинини і яловичини може провокувати рак прямої кишки.

Також є дані, що підтверджують зв’язок між високим споживанням рафінованого цукру і розвитком онкологічних захворювань. Особливо шкідливі підсолоджені напої, такі як кока-кола. Лікар радить замінити їх чаєм без цукру і звичайною водою. Ще більш шкідливі замінники цукру, здатні запустити ріст злоякісних пухлин через високу токсичність.

Інші фахівці в галузі онкології солідарні. Британські вчені також відносять до небезпечних для здоров’я продуктів ковбасні вироби, так як вони містять багато консервантів, солі і різних хімічних компонентів. Французькі і бразильські дослідники додають до цього списку будь-яку оброблену їжу: чіпси, снеки, сухі сніданки з цукром і напівфабрикати.

Що повинно бути в раціоні

Онколог радить щодня вживати велику кількість клітковини: незважаючи на постійну зайнятість на роботі, на її столі завжди є багато свіжих овочів, фруктів і цільнозернових круп.

Звичайно, механізми виникнення раку вивчені не до кінця, тому не варто звинувачувати в хворобах тільки продукти. Проте харчування є одним з головних чинників розвитку онкології. Виконуйте ці прості правила, і ви зможете істотно знизити ризик виникнення раку і інших небезпечних захворювань, таких як діабет і високий артеріальний тиск.

ДЖЕРЕЛОINMYROOM
Поділись


Новини партнерів