Дерматолог Крістіан Корс розповідає як запобігти раку шкіри

Німецький дерматолог Крістіан Крос розповідає, що можна зробити, щоб знизити ризики раку шкіри.

“Рак шкіри пов’язаний з ультрафіолетом, – пояснює дерматолог Крістіан Корс. – Ризик номер 1 – часте перебування на сонці. Шкідливі промені UVA і UVB викликають мутації в клітинах. Діти повинні бути добре захищені, оскільки опіки в молодому віці підвищують ризик розвитку раку у дорослих. Відвідування солярію також збільшує ризики. Це є важливим, але тільки одним з декількох факторів, не всі з яких відомі лікарям і вченим”.

Як при будь-якому іншому вигляді раку, існує багато чинників, включаючи генетичні. Однак захист здатен значно знизити ймовірність раку.

Культ засмаги в 70-х і 80-х

Важливість захисту відомий з 1990-х років. У минулому існували лосьйони з низькими сонцезахисними чинниками. У 1970-х і 1980-х роках був справжній культ засмаги. Люди проводили години на пекучому сонці. Якщо захисні засобі використовувалися взагалі, то в низькому діапазоні, з фатальними наслідками, які були помічені тільки через роки – рак шкіри розвивається поступово. Увага до небезпечної радіації сьогодні набагато більша.

Не варто економити!

Уникнути шкідливого впливу променів допомагає довгий одяг, який вкриває все тіло,  а також головні убори. Необхідно наносити крем на шкіру в достатній кількості. Багато людей застосовують крем занадто економно – це не забезпечує достатнього захисту.

“Фактор 20 або вище слід використовувати кожен день – незалежно від пори року. Якщо ви плануєте активний відпочинок на свіжому повітрі, ви повинні також збільшити SPF до 50 plus”.

ДЖЕРЕЛОМедик Форум
Поділись


Новини партнерів