Фахівці розповіли, чи справді алкоголь вбиває мозок 

Адепти здорового способу життя нерідко намагаються переконати любителів випивки в тому, що алкоголь вбиває клітини мозку. Але чи так це насправді?

Люи, які випили зайвого, часто не можуть зв’язати і пари слів, а часом навіть ледь пересуваються. Однак це ніяк не пов’язано з тим, що через алкоголь їх мозок вмирає.
Насправді організм людини влаштований так, що він не дозволяє етанолу, який міститься в спирті, знищувати клітини мозку. Незважаючи на те, що сам по собі спирт з легкістю знищує будь-які мікроорганізми.

Справа в тому, що ферменти в печінці вміють розщеплювати етанол до ацетату. А ця речовина, в свою чергу, розпадається на воду і вуглекислий газ, після чого їх виводить організм.

Якщо ж людина випиває занадто багато, і печінка не справляється з таким навантаженням, алкоголь дійсно надходить в кров. Але навіть в цьому випадку етанол не вбиває клітини, а лише блокує зв’язок між нейронами мозочку. Саме тому у п’яної людини порушена координація рухів.

Крім цього, як з’ясували дослідники з США, алкоголь в цілому не здатний вбити нейрони, навіть якщо ввести спирт прямо в них. Нейронам лише буде складніше передавати інформацію. Але і це можна виправити, – достатньо лише утриматися від алкоголю на деякий час.

 

ДЖЕРЕЛОРамблер
Поділись


Новини партнерів