Вчені: холодний душ- корисний для здоров’я

Корисні властивості холодної води для здоров’я і краси можуть сприяти відмові від гарячого душу або ванни. Тим не менш, багато людей віддають перевагу тільки теплій або гарячій воді і навіть не можуть згадати, коли вони останній раз стояли під “крижаним дощем” в кабінці. Хіба що нагрівальний механізм вийшов з ладу…

Тим часом, звичка до обмивання холодною водою не є чимось новим, оскільки є свідчення того, що стародавні греки і римляни були шанувальниками занурення в холодну воду.

Зараз популярність холодного душу, схоже, відроджується. Багато людей обливаються або миються холодною водою. Разом з тим, виникають питання – чи корисно це в цілому.

Доктор Ебігейл Рікард, доцент Університету Грінвіча, наприклад, запевняє, що купання в холодній воді має безліч переваг для здоров’я.

За її словами, вплив холодного душу позитивно впливає на серцево-судинну, дихальну, кістково-м’язову систему, зміцнює імунітет, поліпшує психічне здоров’я, прискорює обмін речовин, потенційно спалює коричневі жири і навіть робить тіло і шкіру красивішими.

Вона пояснює, що найперше, що робить людина під холодним душем, це раптове бажання глибоко вдихнути, і, незважаючи на початковий шок, серцебиття почне сповільнюватися.

У центрі тіла багато крові, в якій багато кисню, а це означає, що мозок, серце і легені працюють в оптимальному режимі, пояснює вона.

Душ з холодною водою закриває пори шкіри, змушує кутикули в волоссі лежати рівно, від чого воно буде виглядати блискучим і здоровим, пояснює доктор Рікард.

Не дивно, що ці ефекти роблять холодний душ ідеальним правилом здорового способу життя.

Тому не слід очікувати чогось, і час від часу перевертайте кран в режим холодної води. Це безсумнівно поліпшить здоров’я і навіть заощадить частину грошей в оплаті за теплу воду або її нагрівання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів