Чим небезпечне закислення організму і як його нейтралізувати

Вживання рафінованих і генетично модифікованих продуктів провокує підвищення кислотності організму. А таке середовище є ідеальним для зайвої ваги, раку та інших хвороб. Щоб бути здоровим організму потрібне лужне середовище, пише Жіночий Світ.

Закислення організму шкодить здоров’ю

Як відомо, організм отримує енергію за рахунок продуктів харчування, і вони можуть окислювати або олужнювати його. Хронічне закислення призводить до серйозних проблем зі здоров’ям.

Для дотримання балансу важливо вживати в їжу корисні продукти, у складі яких відсутні компоненти, що утворюють кислоту. Щоденне вживання в їжу кислих продуктів може спровокувати ацитоз – хронічне закислення внутрішнього середовища організму, в зв’язку з чим:

  • вимивається кальцій з кісток;
  • руйнуються зуби;
  • слабшають м’язи;
  • пошкоджуються суглоби;
  • утворюються камені в нирках;
  • знижується артеріальний тиск;
  • відбувається затримка рідин в організмі;
  • виникає гіпофункція щитовидної залози;
  • порушується сон;
  • зростає ризик розвитку онкології.

Що потрібно для підвищення лужного рівня

Для цього досить дотримуватися наступних рекомендацій:

1. Випивати вранці натще склянку води з лимонним соком або склянку води з парою столових ложок яблучного оцту.

2. Їсти більше зелені, свіжих фруктів і овочів (особливо брюссельської капусти, перців, кабачків, спаржі).

3. Перекушувати солоним сирим мигдалем, до його складу входить безліч лужних мікроелементів.

4. Пити мигдальне молоко і ягідні смузі.

5. Регулярно займатися спортом.

6. Виконувати дихальні вправи і пити більше води.

7. Не вживати щодня м’ясо.

8. Мінімізувати споживання солодких продуктів і глазурованих напоїв.

Кислими продуктами, споживання яких слід обмежити, є:

  • м’ясо;
  • сир;
  • яйця;
  • молоко.

До нейтральних продуктів відносяться бобові і горіхи.

Лужними є такі продукти:

  • овочі (особливо з групи плодові);
  • фрукти;
  • листова зелень.

Як перевірити баланс pH?

Визначити рівень pH в організмі можна самостійно за допомогою спеціальних тест-смужок. Достатньо змочити смужку слиною або сечею, а потім порівняти колір тесту з кольоровим еталоном, що входить в комплектацію. Тестувати сечу слід кілька разів на день – натще, потім за пару годин до і через пару годин після прийому їжі, нормою вважається показник від 6,0 до 7,0. Тестувати слину необхідно в період з 10 до 12 години дня, нормою вважається показник від 6,5 до 7,5. Якщо за результатами тесту переважає кислотне середовище, слід вживати більше лужних продуктів і вести здоровий спосіб життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів