6 правил, які вбережуть ваші нирки від захворювань

Національний фонд нирок США назвав прості правила, дотримуючись яких, людина може самостійно знизити ризики втрати функції нирок.

Ось рекомендації американських медиків.

Обмежте споживання цукру. Цей продукт в зайвих кількостях загрожує не тільки появою цукрового діабету, а й збільшує рівень цукру в нирках. Солодка газована вода, кондитерські вироби і взагалі будь-які продукти, що містять багато рафінованого цукру, в тому числі соки, – пряма дорога до захворювань нирок.

Менше солі. Натрій – мінерал корисний, але в невеликих кількостях. Його надлишок змушує організм запасатися більшою, ніж потрібно, кількістю води, а це веде до підвищеного кров’яного тиску, що підвищує навантаження на судини, в тому числі в нирках.

Слідкуйте за вагою. При надлишку ваги ниркам доводиться працювати на знос, фільтруючи відходи вище нормального для вашого зросту і віку рівня.

Відмовтеся від тютюну. Куріння перешкоджає достатньому притоку крові до легень, серця і нирок.

Відмовтеся або обмежте споживання спиртного. Воно веде до зміни функції нирок, через що вони втрачають здатність якісно фільтрувати кров.

Контролюйте рівень холестерину в крові. Не забувайте, що надлишок холестерину веде не тільки до серцевих захворювань, але і викликає утворення бляшок, які засмічують ниркові артерії, перекриваючи приплив крові до них, через що також втрачається функція нирок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів