Дієтолог С’юзі Баррелл назвала найкращі прості способи схуднути без дієт

Прості зміни в способі життя можуть допомогти максимізувати втрату ваги і схуднути, – про це повідомила провідний австралійський дієтолог С’юзі Баррелл. Рекомендації фахівця опублікувало видання the Sun.

Обмеження часу дня, пов’язаного з їжею. За словами дієтолога С’юзі Баррелл, обмеження часу, протягом якого використовується їжа, є одним з кращих способів схуднути без дієтичних обмежень.

«Зростаюче число досліджень показує, що коли ми обмежуємо своє харчування відрізком часу в 8-10 годин в день і не їмо протягом решти 14-16 годин, це ефективно підтримує вагу. Більш тривалі періоди часу без отримання калорій сприяють активізації гормонів, які регулюють жировий обмін в організмі», – розповіла Баррелл.

Вживання цільних продуктів. Цільними є продукти, які не піддаються глибокій переробці, – це натуральні продукти, призначені для вживання в їх природному вигляді або для приготування їжі. Дієтолог констатує: вживання в їжу цільних продуктів допомагає уникнути зайвих калорій, жирів і шкідливих закусок.

«Чим природнішим є стан їжі, яку ви їсте, тим краще для обміну речовин. Це означає, що в раціоні повинні бути присутніми овочі та фрукти цілком, з непошкодженою шкірою; філе риби, м’яса і курки, а також горіхи, фрукти і натуральні йогурти, а не напівфабрикати, печиво, батончики і тістечка», – повідомила С’юзі Баррелл.

Їсти більше овочів і фруктів. Додавання більшої кількості фруктів і овочів в раціон може забезпечити більш швидке схуднення, ніж дієта, стверджує фахівець.

«Для скидання ваги необхідно скорочувати кількість висококалорійних продуктів, а також продуктів з компонентами, такими, що порушують метаболізм. Коли ми збільшуємо загальне споживання овочів, ми досягаємо цієї мети – чим більше ми їмо салатів і овочів, тим нижча кількість споживаних калорій з шкідливих, занадто жирних або солодких продуктів», – поділилася експерт.

Готувати самостійно. Приготування власної їжі, а не її купівля допомагає скоротити кількість споживаних калорій, – і в кінцевому підсумку схуднути.

«Кожного разу, коли ми купуємо їжу поза домом, ми разом з нею починаємо споживати більше калорій і жиру, ніж споживали б з їжею, яку готували самостійно з цільних продуктів для себе вдома», – пояснила С’юзі Баррелл.

 

Поділись


Новини партнерів