Вчені з США: вживання червоного перцю продовжує життя

Червоний перець буває різних сортів, від халапеньйо і чилі до каєнського. Всі вони використовуються як прянощі в різних кухнях світу. Основною діючою речовиною, що містяться в червоному перці, є капсаїцин – він відповідає не тільки за гострий, унікальний смак, але і за більшу частину користі для здоров’я.

Насичені вітамінами і мінералами, такими як вітамін С, калій, вітамін В6, мідь, вітамін К1, вітамін А, і рослинними з’єднаннями, такими як лютеїн, капсаїцин, червоний перець приносить величезну користь для здоров’я. Однак нове дослідження, опубліковане в Журналі Американського коледжу кардіологів, показує зв’язок між споживанням червоного перцю (зокрема перцю чилі) і загальною тривалістю життя.

Перець чилі регулярно використовується в традиційній середземноморської дієти – способі харчування, що вважається серед лікарів одним з кращих для здоров’я. Було проведено мало досліджень про зв’язок споживання перцю чилі і ризику передчасної смерті. Тому в цьому дослідженні була розглянута велика вибірка дорослих (які проживають в Італії), до якої увійшли понад 22 000 жінок і чоловіків.

В кінці дослідження вчені виявили, що регулярне вживання перцю чилі було пов’язане з більш низьким ризиком смерті від серцево-судинних захворювань і загальної смерті.

Найпростіший спосіб насолодитися перевагами перцю для здоров’я – це почати вживати його частіше. Будь-які сорти, крім болгарського, містять з’єднання капсаїцин. Якщо ви не звикли їсти гостру їжу, почніть з м’яких сортів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів