Суха шкіра на ліктях: сигнал організму про допомогу

Шкіра на ліктях без належного догляду швидко стає сухою і грубою. Чому це відбувається і як правильно доглядати за шкірою в цій області? Відповіді на ці питання ви знайдете в даній статті.

Проблему підвищеної сухості шкіри на ліктях не можна залишати без уваги. Існує кілька простих способів, що дозволяють змінити ситуацію не докладаючи особливих зусиль. Але спочатку важливо розібратися в причинах появи цієї проблеми, пише Жіночий Світ.

Чому шкіра на ліктях стає сухою?

Основними причинами, що викликають сухість шкіри на ліктьовому згині є:

  • часта сидяча робота;
  • носіння одягу з синтетичних матеріалів;
  • температурні перепади;
  • нестача A і E вітамінів;
  • проблеми з ендокринною системою;
  • анемія;
  • гіпертонія;
  • артроз;
  • підвищений рівень цукру в крові.

З огляду на те, що спровокувати проблему можуть серйозні захворювання, паралельно з доглядом рекомендується звернутися за консультацією до фахівця (терапевта, дерматолога або ендокринолога).

Рекомендації по догляду

На ліктьових згинах шкіра завжди трохи грубша, ніж на інших ділянках тіла. Це обумовлено мінімальною кількістю в цій зоні сальних залоз, секрет яких міг би запобігти втраті вологи. Якщо регулярно не доглядати за шкірою, вона може сильно огрубіти, що спровокує утворення тріщин. Догляд передбачає застосування відлущуючих і пом’якшуючих засобів.

1. Для відлущування можна приготувати скраб – змішати в рівних частинах сметану, мед, сіль і кавову гущу, потім нанести суміш на проблемні ділянки на п’ять хвилин.

2. Також для відлущування підійде пілінг. Для його приготування слід розрізати навпіл грейпфрут, подрібнити шкірку разом з м’якоттю і нанести на лікті на двадцять хвилин.

3. Для пом’якшення шкіри потрібно регулярно обробляти її зволожуючим кремом.

4. Для освітлення шкіри можна використовувати сік квашеної капусти або лимона. Достатньо змочити в ньому ватний диск і прикласти його на двадцять хвилин до проблемної зони.

5. Також для освітлення підходить маска з перекису водню, лимонного соку, солі і сметани. Достатньо змішати по чайній ложці кожного інгредієнта і нанести суміш на лікті, а через сорок хвилин змити залишки маски і зволожити шкіру кремом.

Якщо регулярно доглядати за шкірою на ліктях, вона завжди буде м’якою і гладкою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів