Ці популярні продукти допоможуть вилікувати запалення кишечника

Вживання в їжу червоного м’яса і шоколаду може допомогти полегшити хворобливі симптоми запального захворювання кишечника.

Червоне м’ясо і шоколад здаються кошмаром для травної системи, проте дослідження вчених з Університету Вашингтона свідчить про зворотне. Насичена білком з червоного м’яса і молочними продуктами дієта здатна полегшити симптоми запального захворювання кишечника. Хвороба викликає шлункові спазми, здуття, часту діарею з кров’ю, втрату ваги і екстремальну втому. Зазвичай жертвам запального захворювання кишечника рекомендують відмовитися від м’яса і молочних продуктів для пом’якшення симптомів, але вчені з’ясували, що білок, який містить важливу амінокислоту триптофан, допомагає вироблятися імунним клітинам, що забезпечує більшу толерантність кишечника.

Автори дослідження пояснюють, що імунні клітини патрулюють кишечник для того, щоб не допускати приховування тут шкідливих мікробів з їжі. Клітини, які здатні викликати запальні процеси, балансуються іншими клітинами, що забезпечують толерантність кишечника і захищають організм від небезпечних для здоров’я запалень чутливої ​​тканини. Коли цей баланс зміщується в бік запальних процесів, то це і призводить до хвороби кишечника. В ході експериментів у мишей були виявлені імунні клітини, які забезпечують толерантність кишечника і переносять специфічні бактерії. Цим бактеріям необхідний триптофан – один з будівельних блоків білків – для стимулювання їх діяльності.

Вчені виявили зв’язок між одним різновидом бактерій під назвою Lactobacillus reuteri, яка є природною частиною мікробіоми кишечника, і розвитком популяції клітин, що забезпечують толерантність, тобто зниження симптомів запального захворювання кишечника. Чим більше триптофану з харчуванням отримували миші, тим більше необхідних імунних клітин у них вироблялося.

 Джерело

Поділись


Новини партнерів