Фахівці назвали найнебезпечніший для здоров’я продукт

На сторінках журналу PNAS було опубліковано дослідження, проведене рядом вчених з Великобританії і США, де говориться, що червоне м’ясо є найшкідливішим продуктом для здоров’я людини, а також для екології нашої планети, пише Жіночий Світ. Яким же чином експерти прийшли до такого висновку?

На їхню думку, небезпека тієї чи іншої їжі для людини безпосередньо пов’язана з її якістю, а також зі способом її виробництва. Щоб з’ясувати, які продукти мають найбільш негативний вплив на організм людини, вчені вивели спеціальний індекс AREI, який дає можливість зрозуміти, наскільки шкідливий той чи інший продукт для природи в цілому. Даний індекс має кілька показників, зокрема, який обсяг викидів парникових газів і яка площа землі використовується при виробництві продукту, скільки води для цього потрібно.

Зіставивши всі критерії зі списком продуктів, експерти з’ясували, що виробництво необробленого м’яса найбільш погано позначається на довкіллі. Також вони пояснили, що цей факт має безпосередній вплив на якість продукту. А оскільки страждає якість продукту, то його споживання в значній мірі підвищує ризик виникнення інсульту, а також розвитку в організмі людини таких хвороб, як цукровий діабет другого типу, ішемічна хвороба серця, рак шлунково-кишкового тракту.

Що цікаво, найбільш безпечні для екології продукти є також найкориснішими для здоров’я людини. Серед них цільнозернові злаки, фрукти і овочі, горіхи і оливкова олія.

В цілому ж експерти не закликають повністю відмовитися від вживання м’яса, однак радять обмежити його кількість в своєму раціоні і підвищити споживання продуктів, найбільш корисних для організму, тобто злаків, бобів, фруктів і овочів. Вони також відзначають, що перш за все потрібно звертати увагу на якість будь-якого продукту, який ви купуєте, так як вона безпосередньо впливає на те, як ваш організм його сприйме.

 

Поділись


Новини партнерів