Фахівці пояснили, як помітити проблеми з печінкою, якщо вона не болить 

Печінка по праву вважається одним з найбільш важливих органів в людському організмі. Вона фільтрує нашу кров і займається очищенням від токсинів. Очевидно, що за її здоров’ям потрібно ретельно стежити, пише Жіночий Світ.

Однак, на думку фахівців, в цьому питанні важливо розуміти, що печінка занадто скромна у своїх проявах. Так, її захворювання проходять практично безсимптомно. Тому, щоб помітити проблеми з печінкою, варто прислухатися до свого організму.
Фахівці пояснили, що є кілька “німих” сигналів, про те, що ваша печінка кричить про допомогу.

Перша ознака – слабкість і стомлюваність. Якщо ви відчуваєте, що занадто швидко втрачаєте сили без видимих ​​на те причин, можливо проблеми у вашій печінки. Постійно пригнічений стан може говорити про інтоксикацію організму.

Якщо печінка не болить, але ви відчуваєте тяжкість в правому боці, можливо в вашому організмі протікає хронічний холецистит, що виникає як ускладнення жовчнокам’яної хвороби. Постійна тяжкість в боці може взагалі бути першим симптомом цирозу печінки або гепатиту.

Експерти відзначають, що варто придивитися і до шкіри, адже вона вважається дзеркалом здоров’я печінки. Все тому, що проблемна печінка перестає ефективно “вичищати” токсини, тому шкіра приймає удар на себе.

Так, про проблеми з печінкою можуть говорити судинні зірочки на спині і щоках, пігментація, синці. Особливо небезпечний бронзовий або сірий відтінок пахв.

Сигналами про хвору печінку також можуть стати жовтуваті бляшки на стопах, колінах і ліктях, свербіж шкіри, випадіння волосся, червонуватий відтінок долонь, жовтуватий відтінок шкіри, сильна спрага або метеоризм.

Джерело

Поділись


Новини партнерів