Навушники у вухах: як убезпечити себе від погіршення здоров’я

Примітивний девайс може завдати чимало проблем своєму власнику, якщо порушувати прості правила, пише Жіночий Світ.

Кількість придбаних пар навушників з кожним днем зростає – цього року українці купили 4,7 млн ​​пар, що на 6% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Причому частіше стали купувати моделі бездротових навушників, які виявилися набагато зручнішими у використанні аніж старі версії. У цій статті ми розповімо вам про правила, які допоможуть вам слухати музику і дивитися відео без шкоди для здоров’я.

Рівень шуму

Лікарі вважають, що перевищення рівня в 80 дБ негативно впливає на гостроту слуху, з часом доходячи до повної його втрати. Для порівняння, в нічному клубі рівень шуму становить 100-110 дБ, в метро – 80 дБ, а в квартирі, згідно із законом, не повинен перевищувати 55 дБ. Контролювати гучність в навушниках допомагають повідомлення, вбудовані в систему смартфона. При перемиканні певного рівня телефон рекомендує вам знизити гучність – зазвичай це ⅔ максимальної гучності. Намагайтеся дотримуватися рекомендацій і не виходити за рамки «дозволеного».

Кількість мікробів

Розвіємо міф, що регулярне використання навушників збільшує швидкість розмноження мікробів – це не так. Однак збільшити ризик запалень вони дійсно можуть: поверхня навушника щільно прилягає до шкіри, тому шкірний жир, який досить швидко закупорює пори шкіри. В результаті в ваших вухах можуть з’явитися прищі або вугри – результат не з приємних. Протирайте поверхню навушників ватним тампоном, змоченим в спирті, і частіше міняйте амбушюри – паролонові або гумові накладки.

Безпека понад усе

Позбавтеся від звички заглушати рівень гучності навколишнього середовища силою звуку в навушниках. Це не тільки збереже слух, а й врятує життя. Ще краще діставати навушники, коли ви збираєтеся переходити дорогу або йдете по вулиці в темний час доби. Ви повинні чути все, що відбувається навколо, щоб контролювати ситуацію і приймати негайні рішення.

Подалі від води

На жаль, щороку чимало людей гине від незнання банальних законів фізики. Запам’ятайте: ніколи не вставляйте навушники у вуха, якщо лежите у ванній або біжите під сильною зливою. Хоча девайси ізольовані від вологи, сподіватися на сумлінність виробника і своє везіння не варто. Навушники, що випали з вух у ванну, проведуть електрику через воду і можуть привести до летального результату внаслідок спазму м’язів і нервової системи.

А ви дотримуєтеся цих поради? Покажіть статтю своїм дітям та іншим близьким людям.

Джерело

Поділись


Новини партнерів