Давно і добре відомо, що сніданок корисний для здоров’я. Але які саме страви варто вживати вранці, щоб принести користь кишечнику?
Йогурт. Це чудовий продукт, який зберігає хороший баланс білка, пробіотиків і корисних вуглеводів. Самі по собі пробіотики – це «хороші» бактерії, які зміцнюють здоров’я кишечника. Вибирайте йогурт без ароматизаторів.
Банани. Дуже корисні, якщо вживати вранці. Містять високий рівень жирів і вуглеводів, тому вживання бананів на сніданок забезпечує органи травлення роботою на цілий день. Вони містять пробіотики, вітаміни, мінерали, клітковину та антиоксиданти. Банани дарують тривале відчуття ситості.
Геркулес. Вівсяна крупа містить волокна, що зменшують рівень «поганого» холестерину і контролюючі показники цукру в крові. Вміщені в вівсі вуглеводи корисні для здоров’я кишечника. Якщо ви не хочете їсти вівсяну крупу у вигляді каші, то додавайте її в смузі, млинці або йогурт.
Яблука. Вони містять пектин, а також поліфеноли, які вважаються корисними для здоров’я кишечника. Ці антиоксиданти зменшують рівень запалень в організмі. Присутні в яблуках розчинні волокна також знижують рівень «поганого» холестерину.
Насіння. Насичене нутрієнтами насіння містить білки, жирні кислоти і клітковину. Це пребіотик з розчинними волокнами, який дуже корисний для функціоналу кишечника. Чайну ложку очищеного насіння можна додати в якусь кашу, або в смузі.