Щоб переварити певну групу продуктів, організм запускає не один складний процес. Розповідаємо, які поєднання даються травленню найскладніше і чому їх краще уникати.
Вино і десерт
Побалувати себе келихом вина з десертом в кінці тижня – не найкраща ідея. Перед вами стоїть складний вибір: або вино, або десерт. Вино стимулює вироблення інсуліну. Цукор засвоюється швидше, а слідом за ним приходять жирові відкладення. Краще сполучення для солодкого – зелений чай або склянка води з лимоном. А до вина рекомендуємо свіжі овочі та сир.
Картопля з м’ясом
Впевнені, хоча б раз в житті бабуся готувала вам таку страву. Незважаючи на те, що картопля – це овоч і (по ідеї) повинен добре поєднуватися з тваринним білком, у випадку з м’ясом виходить зовсім зворотна історія. Для перетравлення двох таких продуктів організм використовує різні види травних ферментів. В результаті процес перетравлення затягується, а ви відчуваєте відчуття важкості.
Огірки і помідори
Найпопулярніше, але не найкорисніше поєднання інгредієнтів для салату. Огірки – це лужний продукт, а помідори відносяться до кислих. Все це в поєднанні може привести до здуття живота.
Алкоголь і кава
Плануєте піти кудись поїсти? Вирішіть – або алкоголь, або кава. Дослідження вчених з американського Центру залежностей довели, що кофеїн маскує дію алкоголю, про нейтралізацію не може бути й мови. З таким поєднанням ви отримуєте зневоднення, прискорене серцебиття і порушення сну.
Ананас і йогурт
Все ще вважаєте мікс з йогурту з фруктами корисним варіантом сніданку? Не поспішайте додавати в боул ананас. Він містить ферментний комплекс бромелайн: в поєднанні з молочними продуктами може спровокувати інтоксикацію.