Лікарі розповіли, скільки яєць можна з’їдати в день 

Яйця як високобілковий продукт входять в щоденний раціон дуже багатьох людей, особливо тих, хто займається спортом і дотримується правил здорового харчування. Це і правда прекрасне джерело білка, який необхідний для побудови м’язів. Його особливість полягає в тому, що цей продукт здатний засвоюватися майже на всі 100%.

Яєчний білок багатий лейцином, треоніном і іншими важливими амінокислотами. З’їдаючи одне яйце в день, ви отримуєте 5% добової дози заліза, 4% цинку і 3% кальцію. Але є одне важливе «але»: яйця містять холестерин, тому споживання повинне бути помірним.

Американська асоціація кардіологів протягом 14 років досліджувала це питання. Фахівці вивчили гастрономічні пристрасті 120 000 людей і виявили наступний факт: випадків порушення роботи серцево-судинної системи серед тих, хто їв до 14 яєць на тиждень стільки ж, скільки і у тих, хто їв лише два. Американські кардіологи прийшли до наступного вердикту: 6-7 яєць на тиждень – це безпечна доза.

Холестерин, який містять яйця, безпечний для здоров’я дорослої людини. Питання в іншому: жовток містить 7 г жиру. Якщо у ваші плани входить схуднення, то тут важливо розуміти, що, з’їдаючи омлет з трьох яєць, ви разом отримуєте 21 г жиру (і це не рахуючи цінності інших інгредієнтів). Після такого сніданку вам доведеться протягом дня обмежувати себе в жирах, а це неправильно: кожен прийом їжі повинен бути збалансованим, а організм повинен отримувати як тваринні, так і рослинні жири.

Питання ваги грає величезну роль у визначенні допустимої добової дози яєць. Якщо ваша маса тіла – до 55 кг, то вам дозволено одне яйце в день (разом з жовтком) і три білка додатково. Пам’ятайте: норма білка в добу – 1,4 г на 1 кг маси тіла. Один яєчний білок містить від 2,6 до 4,8 г протеїну (залежить від класу). Щоб дотримати баланс КБЖВ, протягом дня вам достатньо з’їсти одне яйце з жовтком і три білка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів