Фахівці назвали 13 ознак підвищеного рівня цукру в крові

Названо найбільш простий спосіб нормалізувати цукор в крові при діабеті 2 типу

Для кожної людини, яка дбає про власне здоров’я, важливо навчитися розпізнавати первинні ознаки підвищеного рівня цукру в крові. Визначити їх легко, а своєчасно вжиті заходи дозволять уникнути серйозних проблем.

Коли в організмі не виробляється і не використовується належна кількість інсуліну, відбувається розвиток гіперглікемії. Інсулін є важливим гормоном, який сприяє проникненню в клітини глюкози, яка є для них основним джерелом енергії. При нестачі інсуліну глюкоза не проникає в кровотік, а це призводить до пошкодження кровоносних судин і порушення роботи внутрішніх органів.

Чим небезпечний підвищений цукор і чому підвищується його рівень

Цьому сприяє:

  • малорухливий спосіб життя;
  • перевтома;
  • зневоднення організму;
  • переїдання;
  • часті застудні захворювання;
  • часте вживання стероїдів.

Симптоматика

На наявність високого рівня цукру вказують кілька симптомів. Причому це зовсім не означає, що людина хворіє на цукровий діабет. Основними симптомами є:

  • часте сечовипускання, переважно в нічний час;
  • порушення зору;
  • відчуття сухості в роті і постійна спрага;
  • свербіж і сухість шкірних покривів;
  • надмірна вага (особливо в області талії);
  • розсіяна увага;
  • повільне загоєння ран;
  • рецидиви різних захворювань;
  • порушення процесу травлення;
  • порушення роботи нервової системи;
  • дисфункція ерекції у чоловіків.

Що необхідно для зниження рівня цукру?

В першу чергу слід переглянути харчування. З раціону потрібно виключити продукти з високим глікемічним індексом (вище 69), тобто вуглеводомісткі. До таких продуктів відносяться:

  • білий хліб;
  • солодкі пончики;
  • запечена картопля;
  • кукурудзяні пластівці;
  • попкорн.

З обережністю необхідно вживати продукти, що мають середній глікемічний індекс (від 55 до 69):

  • коричневий і білий рис;
  • вівсяні пластівці;
  • мед.

Раціон краще збагатити продуктами, що мають низький глікемічний індекс:

  • домашні яйця;
  • йогурт;
  • капуста броколі;
  • хумус;
  • горіхи;
  • яблука;
  • вишні та черешні;
  • зелений виноград;
  • зелений горошок;
  • спагетті;
  • сосиски з індички;
  • цибуля і морква;
  • апельсин, грейпфрут, банан;
  • томатний і ананасовий сік.

При перших ознаках гіперглікемії необхідно переглянути харчування. Вживаючи корисні продукти, вам вдасться уникнути серйозних проблем зі здоров’ям.

Джерело

Поділись


Новини партнерів