Що буде з організмом, якщо перестати їсти цукор

Дієтологи всього світу вже давним-давно визнали цукор ворогом людства номер один (не рахуючи пальмової олії звичайно ж). Багато людей буквально не можуть уявити своє життя без цукру і продуктів з його високим змістом. Давайте ж дізнаємося, що станеться з вашим організмом, якщо ви відмовитеся від споживання цукру.

Ваша шкіра буде виглядати краще. Зв’язок між акне і споживанням цукру вже давно обговорюється в інтернеті і останні дослідження довели, що він дійсно існує. Клінічні дослідження показали, що споживання продуктів з високим глікемічним індексом, в тому числі: газованих напоїв, тортів, шоколаду і т.д., мають прямий вплив на появу вугрового висипу і ступінь його тяжкості. Це відбувається через те, що такі продукти дуже швидко підвищують рівень цукру в крові, викликаючи коливання гормонів, включаючи інсулін, що провокує виділення шкірного сала, що в свою чергу призводить до появи різного роду шкірних проблем.

Ви будете виглядати молодше. Під час досліджень вчені Лейденського університету виявили, що люди у віці від 50 до 70 років, які мали високий рівень глюкози в крові виглядали старшими, ніж люди з більш низьким рівнем цукру. Кожні 180 грамів глюкози на літр крові змушували учасників експерименту виглядати на 5 років старше. “Колаген в нашій шкірі надає їй міцності і еластичності. Якщо постійно їсти їжу з високим вмістом цукру, то колаген та еластин стають більш жорсткими, що призводить до появи зморшок”, – сказала Росс Перрі, лікар-косметолог лондонської клініки Cosmedics.

Ви будете краще спати. Дослідження, проведені на початку 2016 року довели зв’язок між споживаними продуктами і сном. Під час досліджень було виявлено, що цукор і насичені жири зменшують якість і час глибокого сну, що змушує нас відчувати себе не виспаними і втомленими.

Ваше серце стане здоровішим.  Спостерігаючи за впливом цукру на ризик появи кардіометаболічних захворювань, лікар-кардіолог Джеймс Ді Ніколантоніо з Saint Luke’s Mid America Heart Institute виявив, що цукор може викликати високий кров’яний тиск і гіпертонію, точно так само як і натрій (сіль). Люди, які отримують більше 25% калорій з цукру, мають майже втричі підвищений ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Ваш настрій покращиться. Крім того, що у вас з’являється ненависть до себе після поїдання чогось солодкого, існують і інші причини. Дослідження впливу продуктів з високим вмістом цукру на настрій жінок в період менопаузи показали, що такі продукти є фактором ризику розвитку депресії. Це відбувається тому, що цукор дуже швидко всмоктується в кров, що може робити вас примхливими і дратівливими.

Ваш мозок буде працювати краще. Дослідження проведені вченими Каліфорнійського університету показали, що введення великої кількості глюкози в кров тварин викликало у них порушення функцій мозку і погіршення пам’яті. Це означає, що зменшення кількості споживання цукру, змусить вас думати швидше і поліпшить пам’ять. Також дослідження тих же вчених показали, що негативний ефект, який чинить цукор на наш мозок, можна знизити шляхом споживання Омега-3 жирних кислот.

І в кінці кінців, ви почнете втрачати вагу. Жир – не найбільший ворог у втраті ваги, насправді це цукор. Сучасна людина навпаки страждає від недоотримання необхідних йому жирів і перенасичення організму вуглеводами, в тому числі цукрами. Дуже легко перевищити денну норму споживання цукру (30 гр) просто випивши баночку коли, в одній якій міститься близько 39 грамів цукру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів