Лікарі назвали приховані симптоми інсульту

Діагноз «інсульт» лякає багатьох, оскільки виникає він, як правило, раптово, стрімко вражаючи головний мозок. Інсульт призводить до порушення кровообігу мозку, що вкрай згубно позначається на життєдіяльності людини. Запобігти інсульту можна, знаючи про деякі симптоми, які можуть бути провісниками цієї недуги.

Іноді людина навіть не підозрює про те, що вона знаходиться в зоні ризику. Медики попереджають, що на розвиток захворювання можуть вказувати деякі симптоми.

Порушення зору

Саме цей на перший погляд безпечний симптом може стати свідченням початку захворювання. Якщо раптом ви стали помічати, що ваш зір погіршився, тоді необхідно терміново звернутися до лікаря. Крім того, не дуже хорошим симптомом, пов’язаним із зором, стане роздвоєння картинки в очах або затуманення зображення. Це може говорити про те, що кисень недостатньо добре надходить до органів зорової системи.

Набряклість рук і ніг

Якщо після нічного відпочинку ви помітили, що ваші ноги і руки виглядають набряклими, тоді є сенс звернутися до фахівця за консультацією. Крім того, поганим симптомом стане оніміння кінцівок. В даному випадку кров крізь артерії проходить не так, як потрібно.

Сплутаність свідомості

Ще один тривожний симптом – сплутаність свідомості. Про нього може говорити порушення мови, а також нечітке промовляння фраз. Крім того, у хворого може спостерігатися запаморочення або дуже сильно боліти голова.

Техніка розпізнавання інсульту

Виявляється, існує особлива методика, яка може підтвердити наявність діагнозу. Названа ця методика за першими літерами назви симптому – УДАР.

У – Посмішка. Якщо ви попросите посміхнутися людину, у якої стався інсульт, то посмішка буде кривою.

Д – Рух. Якщо людина лежить, то попросіть її підняти дві руки одночасно вгору. Ви побачите, що у хворого одна рука помітно відстає від іншої, отже, координація руху порушена.

А – Артикуляція. В даному випадку ми звертаємо увагу на мову. Як ми вже встигли згадати вище, мова хворого стає невиразною, язик і губи практично не ворушаться.

Р – Рішення. Необхідно приймати рішення, чи потребує людина госпіталізації. Якщо ви бачите, що всі озвучені симптоми збігаються з ситуацією хворого, тоді негайно викликайте швидку допомогу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів