Фахівці з Національного університету в Сінгапурі описали зв’язок між вживанням ароматного напою і поліпшенням когнітивних функцій.
У дослідженні взяли участь 36 людей у віці 60 років і старше. Половина добровольців регулярно пили чай, решта – рідко вживали напій. Фахівці враховували різні фактори: психічне здоров’я учасників, наявність захворювань, спосіб життя.
З’ясувалося, що у людей, які вживали чай мінімум чотири рази на тиждень протягом 25 років, області мозку між собою пов’язані більш ефективно. Причому мозкову діяльність покращувало вживання будь-якого виду чаю.
Експерти прийшли до висновку: щоденні чаювання уповільнюють вікові зміни, знижують ризик когнітивних порушень у літніх.
Хоча чай приносить багато користі, переборщувати не варто. Надмірне захоплення напоєм підвищує навантаження на серце і нирки, призводить до перезбудження і безсоння.