Вчені назвали початкові ознаки хвороби Альцгеймера

Про початок хвороби Альцгеймера, крім порушення пам’яті, можуть говорити такі ознаки, як погіршення зору і орієнтації в просторі, а також проблеми з логічним мисленням. Про це розповіли вчені з США.

Фахівці Національного інституту старіння США (головна структура з вивчення хвороби Альцгеймера в цій країні), які назвали ознаки цієї недуги, розповіли, що у різних людей симптоми можуть відрізнятися. Наприклад, якщо в одному випадку про початок хвороби може свідчити порушена пам’ять, в іншому ніяких проблем з пам’яттю не виникає, але людина стикається з тим, що не може підібрати потрібних слів. Також страждає здатність приймати рішення і міркувати логічно.

Через розмаїття ознак і їх схожість з симптомами інших станів розпізнати хворобу Альцгеймера буває вкрай складно, відзначають вчені. За їх словами, найбільш схильні до ризику хвороби Альцгеймера люди старше 65 років. Саме вік є головним чинником, що підвищує ризик хвороби, вважають дослідники.

«Починаючи з 65 років ймовірність захворіти зростає в два рази кожні п’ять років», – повідомили наукові експерти.

При цьому вчені констатують, що здоровий спосіб життя, якому приписується здатність знижувати ризики цілого ряду недуг, не допомагає врятуватися від хвороби Альцгеймера. Вони відзначили, що на сьогодні не існує наукових даних, що підтверджують можливість уникнути смертельно небезпечної недуги за допомогою тих же регулярних занять спортом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів