Фахівці розповіли, які проблеми зі здоров’ям з’являються після 40 років 

Всесвітня організація охорони здоров’я сьогодні вважає молодими людей у віці до 44 років. Але, на жаль, природа відкладає свій відбиток в організмі людини раніше.

Гормональна перебудова організму, скорочення обсягу м’язової тканини і зменшення росту – природні процеси, які відбуваються з усіма без винятку. Розповідаємо, які ще проблеми зі здоров’ям можуть виникнути, коли ви «розміняєте» четвертий десяток.

Діяльність мозку погіршується

У зв’язку з цим швидкість реакції знижується на 25%, а ваша пам’ять погіршується. Ви стаєте більш розсіяними і забудькуватими. До старості ситуація погіршується, і найчастіше розвивається склероз (перші його симптоми проявляються до 40 років).

Судини слабшають

Кровоносна система починає давати збої – з’являються аневризми головного мозку, атеросклероз, гіпертонічна хвороба, ревматизм. Поширений діагноз після 40 років – інсульт в зв’язку з порушеннями в роботі системи кровотворення і судин. Атеросклероз провокує малорухливий спосіб життя, стрес і шкідливі звички.

Метаболізм сповільнюється

Після 40-ка років обмін речовин стає повільним, а витрати енергії знижуються. При цьому гіпоталамус, який регулює апетит, стає менш чутливим, через що люди не відчувають почуття насичення і переїдають. Ожиріння, в свою чергу, веде до цукрового діабету та захворювань серцево-судинної та опорно-рухової систем.

Ризик остеопорозу підвищується

Чим старшими ми стаємо, тим стрімкіше з нашого організму вимивається кальцій. Кістки слабшають, ми погано спимо і важко прокидаємося вранці, а ще відчуваємо себе постійно втомленими протягом дня. У зв’язку з цим підвищується ризик розвитку остеопорозу.

Зір погіршується

Навіть якщо протягом життя у людини був прекрасний зір, є велика ймовірність, що після 40 років у неї почнеться далекозорість. Кришталик ока ущільнюється і втрачає еластичність, а м’язи, які утримують його, слабшають.

Джерело

Поділись


Новини партнерів