5 натуральних способів захисту від каменів в нирках

Камені в нирках є відкладеннями у вигляді кальцію, що формуються всередині цих органів. Сечокам’яна хвороба завдає неймовірний по-своїх відчуттях біль у вигляді кольок, так що краще не допускати її розвитку взагалі.

Пийте більше води. Найпростіша і базова порада, що відрізняється високою ефективністю. Вода сприяє відтоку сечі, а чим менше сечі виходить з організму, тим вищою є концентрація сечової кислоти в нирках. Це може привести до формування каменів. Лимонад або апельсиновий сік містять цитрат, що робить ці напої ще однією альтернативою води, якщо вона вам з якоїсь причини не до душі.

Вживати багаті кальцієм продукти. Дефіцит кальцію в організмі викликає стрибок рівня оксалатів. А це підвищує ризик формування каменів в нирках. Тому не зайвим буде налягати на молоко і інші, багаті кальцієм продукти.

Уникайте тваринних білків. Білки тваринного походження в свинині, курці або яловичині кислотні, вони збільшують рівень сечової кислоти в сечі. А це підвищує ймовірність формування оксалатних каменів в нирках.

Менше оксалатної їжі. Камені в нирках створені з оксалатів, тобто клею, який з’єднує між собою сечу і кальцій в ті самі камені. Уникаючи вживання шпинату, шоколаду, батату, кави і буряка, можна різко знизити ризик каменів в нирках.

Менше солі. Надмірна кількість солі в сечі призводять до зниження абсорбції кальцію. А якщо рівень кальцію в сечі зростає, то збільшується і ймовірність виникнення каменів в нирках.

Джерело

Поділись


Новини партнерів