Фахівці розповіли, як правильно спалювати жири

Загальноприйнята думка наступна: підшкірний жир накопичується в такій кількості, що його цілком могло б вистачити людині на місяць або два (мається на увазі спалювання жиру, при якому вивільняється необхідна енергія). В реальності ж, якщо людина пройдеться пішки, то буквально через годину або півтора вона відчує неабиякий голод. «Чому це відбувається?» – Скажете ви. – «Адже є жирові накопичення в організмі, які при згорянні виділяють енергію».

Як спалювати жири правильно

Фізичні навантаження і жир

Поки ми рухаємося, виконуємо фізичні навантаження різного ступеня, жир використовується, але той, який знаходиться в м’язах (внутрішньом’язовий). А безпосередньо підшкірний жир зберігається. Жир витрачається в м’язі, і його може вистачити десь на 40 хвилин.

З цієї причини, якщо вам треба рухатися далі, то необхідно перепочити. З жирового депо жир переміститься в кров і його крапельки потраплять в м’язи. Що дасть сили для подальшого руху. Потім треба знову перепочити. Тільки цим шляхом підшкірний жир реально потихеньку прибрати.

Якщо ми розглядаємо проблему з точки зору витрат енергії, то безпосередньо від самого бігу жир у вас ніколи не зникне. Він витрачається тільки з м’язів. І не треба намагатися прибрати жир в процесі тренування.

Харчування і жир

Всім відомо, що потрібно менше їсти на ніч. Щоб «обдурити» почуття голоду, необхідно їсти вуглеводну їжу зовсім невеликими порціями.

Або з’їсти таку їжу, яка допоможе повільно подавати в кров глюкозу (некалорійна їжа). Таким шляхом вирішується завдання «обдурити» почуття голоду.

Висновки

З усього сказаного випливає висновок, що людина худне виключно уві сні. Але жир переміщається з жирового депо під впливом певних гормонів. І якщо на тренуванні у людини не виділятися гормони, то жир, на жаль, нікуди не дінеться. Тому тренування, фізичні навантаження надзвичайно важливі: вони включені в процес спалювання жиру.

Без тренувань, без посилення так званих пластичних процесів (коли жир використовується як будівельний матеріал для тіла) жир буде повертатися на своє місце, «погулявши» по організму.

Відчуття голоду прямо пов’язане з глюкозою в крові. Виходить, що люди, у яких є хоч трохи жиру, ніколи не відчувають голоду.

Якщо ви прагнете схуднути, треба обманювати свій мозок. А обманюють його тільки глюкозою і ніяк інакше.

Один з варіантів обману: зробіть 20-30 стрибків. В наслідок цього виділяється з глікогену м’язів молочна кислота. Названий лактат може використовуватися як джерело енергії для функціонування мозку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів