Фахівці назвали фрукт, здатний уповільнити процеси старіння

Дослідники з Китаю констатують, що фрукт архат має властивість уповільнювати процеси старіння. До такого висновку вони прийшли після експериментів з мишами.

Про проект китайських вчених повідомляється в журналі The American Journal of Chinese Medicine. В ході дослідження фахівці протязі 10 місяців годували архатом мишей.

Експерти виявили, що даний фрукт здатний активувати функції гемопоетичних стовбурових клітин (ГСК) в червоному кістковому мозку, які є попередниками клітин крові, а також сприяє їх регенерації.

Китайські фахівці переконані, що схожим чином плоди архату будуть діяти і на людину.

Причому результати досліджень, проведених на мишах, швидше за все підтвердяться і на людях.

«На підставі цих результатів дослідницька група прийшла до висновку, що вживання в їжу плодів архату може продовжити життя людини за рахунок поліпшення функції стовбурових клітин», – цитує видання авторів роботи.

Архат – це один з видів ліан, батьківщиною цієї рослини є Північний Таїланд і Південний Китай – там архат культивується через плоди. За смаком архат нагадує диню, його плоди відрізняються високим вмістом в них антиоксидантів могрозидів. Вважається, що вживання архату знижує шкідливі наслідки куріння і вживання алкоголю: він сприяє очищенню легенів і зміцнює печінку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів