Як визначити катаракту на ранній стадії 

Катаракта – поширене захворювання, небезпеку якого багато хто недооцінює. При ньому кришталик ока, який відповідає за зір, втрачає свою прозорість. Це може сильно погіршити зір і навіть привести до сліпоти.

Складнощі з дрібною роботою

Це – одна з ознак погіршення зору. Якщо ви помітили, що у вас виникли складності з виконанням дрібної зорової роботи, необхідно сходити до лікаря. Наприклад, якщо ви не можете вставити нитку в голку або зайнятися шиттям, це ознака появи катаракти.

Мушки в очах

Поява штрихів або мушок вказує на те, що у людини погіршився зір. Справа в тому, що кришталик допомагає фокусуватися на великих об’єктах або предметах. В іншому випадку перед очима з’являються штрихи і мушки, які заважають розгледіти інші речі.

Пелена перед очима

Якщо ви відчуваєте, що без видимих ​​на те причин перед очима у вас з’являється туман, необхідно перевірити свої очі. Це теж наслідки проблем з кришталиком. У деяких випадках вони можуть проявлятися у вигляді нечіткого фокуса і подібного «туману».

Зміна відчуття кольору

У хворих на катаракту весь світ як ніби виглядає жовтішим. Коли хвороба виникає на одному оці, воно перестає регулювати кольори та світло, що проявляється подібним симптомом.

Нездужання

Всі перераховані вище симптоми впливають на загальний стан людини. Вона частіше втомлюються через те, що їй постійно доводиться напружувати очі. З цієї ж причини виявляються постійні головні болі і запаморочення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів