Фахівці розповіли, як визначити дефіцит вітаміну D в організмі

Цей вітамін є одним з найбільш корисних нутрієнтів, що зміцнюють кістки і імунітет. Більшу частину вітаміну D наше тіло виробляє шкірою під впливом сонячних променів, але деяку його кількість можна виявити в продуктах харчування.

Втома. Дослідники встановили, що екстремально високий рівень втоми і слабкості, яку ніяк не можна пояснити додатковими навантаженнями, може бути наслідком знижених показників вітаміну D в крові. Тому здайте аналізи на предмет перевірки рівня цього вітаміну.

Болі в кістках і спині. Вітамін D сприяє абсорбції або поглинанню вітаміну C, який відомий своєю здатністю зміцнювати здоров’я кісток. Отже, знижений рівень вітаміну D негативно впливає на здоров’я кісток, а це може спровокувати тривалі хронічні болі в спині.

Депресії. Дефіцит вітаміну D уже пов’язаний з психічними проблемами на кшталт стресу і депресії, як довели дослідники. Звичайно, у даних нездужань є маса інших факторів ризику і причин, але вітамінний дефіцит теж слід мати на увазі.

Випадіння волосся. Знижений рівень вітаміну D збільшує показники стресу. А стрес є однією з основних причин нез’ясовного і швидкого випадіння волосся.

Джерело

Поділись


Новини партнерів