Дізнайся, як впливають на здоров’я знежирені молочні продукти, коли можна їсти фрукти і як пити воду, щоб не нашкодити травленню.
Обмежуй здобу і солодощі
Цукор, який у великій кількості міститься в десертах і випічці, робить шкіру в’ялою і пухкою. Справа в тому, що швидкі вуглеводи створюють так звані реакції глікування між молекулами шкіри, від чого рівень колагену і її еластичність знижуються.
Пий воду з лимоном вранці
Медова вода покращує циркуляцію крові і виведення токсинів з усього організму, що сприятливо позначається на стані шкіри. Крім того, вітамін С, який міститься в лимоні, є потужним антиоксидантом, що уповільнює процеси старіння.
Їж фрукти до основного прийому їжі
З’їсти після їжі яблуко або цитрусові вважається нормою, але тільки не для травної системи. Кислоти, що містяться у фруктах, спричинять за собою процес бродіння в шлунку і кишечнику, тому поглинена їжа не зможе перетравитися. Фрукти і овочі краще їсти між повноцінними прийомами їжі в якості перекусу.
Не запивай їжу
Пити відразу після прийому їжі вкрай небажано, кажуть експерти. Якщо ти виробила звичку ставити на стіл тарілку і поруч склянку з водою, з нею треба терміново прощатися, оскільки вона сильно уповільнює травлення. Краще почекати 20-30 хвилин, і тільки тоді запивати з’їдене.
Не купуй знежирені молочні продукти
Як правило, частіше обезжирюють молочні продукти: молоко, вершки, кефір, йогурт, сири і сир. На думку американських вчених, продукти з низьким вмістом жиру можуть представляти серйозну загрозу для серцево-судинної системи: регулярне вживання нежирної їжі знижує еластичність судин і негативно позначається на згортання крові. Тому вживай кисломолочні продукти хоча б з мінімальною жирністю: в них більше користі для здоров’я.
Відмовся від пакетованих соків і газованої води
Пляшка будь-якого лимонаду, навіть дієтичної коли, містить денну норму цукру. Те ж саме стосується і пакетованих соків. Також не варто забувати про те, скільки в таких напоях хімії.
Зволожуй шкіру зсередини
Засоби догляду зволожують шкіру всього лише на 20% в зовнішньому шарі. Решта 80% вологи надходить з їжею і напоями. Воду, яка необхідна клітинам для нормальної роботи, найправильніше отримувати з їжі – свіжих овочів і фруктів. Особливо зверни увагу на диню, кавун, полуницю, персики і огірки.