Фахівці назвали найнебезпечніший овоч при виразці шлунку

Цей продукт багато хто любить з дитинства. Цукрова кукурудза стає частим гостем на нашому столі, особливо в кінці літа, на початку осені, коли визрівають качани.

Кукурудзу прийнято вживати в трьох видах: свіжому, вареному і консервованому.

У нас зазвичай прийнято варити кукурудзу. При приготуванні велика частина корисних речовин руйнується, але все ж продукт зберігає велику кількість вітамінів і мікроелементів. Консервована кукурудза зберігає лише 30% корисних властивостей.

Кукурудза корисна при атеросклерозі та для його профілактики. Зерна очищають судини від поганого холестерину і перешкоджають утворенню тромбів. Кукурудза чудово підходить для підвищення тонусу стінок жовчного міхура, вона незамінна при хворобах цього органу. Селен, що міститься в кукурудзі, допомагає виводити з організму алкоголь і захищає печінку при вживанні жирної їжі.

Фахівці рекомендують перед застіллям з’їсти столову ложку консервованої кукурудзи, це полегшить наслідки від вживання алкогольних напоїв. Харчові волокна, якими багата кукурудза, позитвно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.

Однак, при всіх перевагах продукту є також протипоказання. Кукурудза досить калорійний продукт. При вживанні двох качанів ви отримаєте половину необхідної добової норми калорій. Тому для людей із зайвою вагою, кукурудза протипоказана. А також варто від неї відмовитися при поганому згортанні крові, виразці шлунка, алергії і індивідуальній непереносимості.

Джерело

Поділись


Новини партнерів