Продукти, які допомагають позбутися від запору 

Хоча б раз у житті кожна людина стикалася з такою проблемою, як запор. Однак це приносить сильний дискомфорт, коли відбувається на постійній основі. Крім проносних роботу шлунково-кишкового тракту може коригувати і раціон.

Вода

Брак води в організмі може викликати труднощі з дефекацією. Через зневоднення організм починає висмоктувати вологу з їжі, а кишечник не може розбавити консистенцію стільця, робить її твердою і сухою. Щоб позбутися від запору, необхідно випивати як мінімум літр води в день.

Кисломолочні продукти

Більшість цих продуктів багаті біфідобактеріями, схожими на ті, які є у нас в кишечнику. Йогурт, кефір і сир допоможуть переварити їжу. Це доведено дослідженнями 2014 року. Людям, що страждають від запорів, давали йогурт без добавок. Покращення в травленні були помітні вже через два тижні після початку експерименту.

Боби

Більшість бобових підходять для боротьби з запорами. Вони містять клітковину, яка потрібна для живильного середовища кишечника. Вживання бобів покращує роботу шлунково-кишкового тракту і зменшує ймовірність появи запорів. У 100 грамах бобових міститься 25% від добової норми клітковини, крім того, вони багаті вітаміном В6.

Чорнослив

У народній медицині чорнослив давно став відомим засобом від закрепів. Він містить багато клітковини, а також сполуки фенолу і сорбітол, що полегшує процес дефекації. При щоденному вживанні 100 г чорносливу стілець стає м’якшим.

Висівки пшениці

Висівки прискорюють рух їжі по органам шлунково-кишкового тракту завдяки нерозчинній клітковині. Щоб усунути неприємні симптоми запору, щоранку з’їдайте миску пластівців, в яких є висівки пшениці. Результат можна буде помітити вже через два тижні. Можна вибрати і інші продукти, наприклад, цільнозерновий хліб.

Джерело

Поділись


Новини партнерів